Dagsavisen Ung

Som ekte feminister markerte vi mannsdagen

Ofte blir likestilling sett på som en kamp mellom kvinner og menn. Det er det ikke.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

I går feiret vi mannsdagen. Som stolte feminister er det et par ting vi vil si.

Ekte feminister marker denne dagen, og anerkjenner at menn opplever problemer som følge av dårlige samfunnsstrukturer og holdninger.

Ofte blir likestilling sett på som en kamp mellom kvinner og menn. Det er det ikke.

Les også:  Ingen har noensinne brydd seg om unge menn

Likestilling og feminisme handler om like rettigheter og muligheter til å være den man vil, uavhengig av kjønn. I store deler av verden er kvinners rettigheter under angrep. Også i Norge er det mange kamper å ta. Men det å hver dag kjempe for kvinners rettigheter, er ikke en kamp mot menns rettigheter. Og som feminist, er det viktig å markere mannsdagen.

Det må bli mer åpenhet rundt psykisk helse, spesielt blant menn!

Les også: «Menn som klager over å betale for munnbind: Velkommen til livet som kvinne»

På selvmordsstatistikken er menn overrepresentert og disse tallene må ned. En annen grunn til at det er viktig å markere mannsdagen, er fordi menn på mange studier og skoler er underrepresentert. Vi trenger derfor kjønnskvotering. Og ikke minst, på videregående skoler dropper mange menn ut. Hvorfor er det sånn? Vi må finne tiltak for å sørge for at flere menn kan fullføre. Og det er flere saker å
ta av. I anledning mannsdagen, vil vi gjerne løfte frem noen menn som virkelig går i front i likestillingskampen.

En av dem er Fredrik Sørlie.

Fredrik sitter i sentralstyret i AUF og tar likestillingskampen hver eneste dag. Han kjemper for at alle skal ha like rettigheter og muligheter, uansett hvilket kjønn, legning eller bakgrunn du har. Og Fredrik løfter alltid andre opp og skaper heiakultur!

Også har vi Joakim Kleven.

Les også: – AUF i Oslo må være en tydelig antirasistisk stemme når vi ser at Arbeiderpartiet er for dårlig (+)

Joakim snakker ofte om viktigheten av at gutter er åpne om psykisk helse. I tillegg har han snakket mye om kroppspress blant gutter, som er et tema som blir snakket for lite om.

Jobben han gjør er viktig og han skaper større aksept knyttet til gutters psykiske helse og kroppspress.

Fawzi Warsame er i ledelsen i AUF i Oslo og han er brennende engasjert for spesielt internasjonal politikk.

Fawzi holder alltid råbra taler, skaper god stemning og er et stort forbilde. Som ekte feminister vil vi hver eneste dag kjempe mot trange kjønnsroller og for at alle skal ha like rettigheter og muligheter.

Mer fra: Dagsavisen Ung