Kultur

Kan gå mot høring om Oslo Nye Teater

Byrådet skal i et brev som Avisa Oslo har fått tilgang til, ha gitt Oslo Nye Teater beskjed om å omstille seg raskt. Nå krever Ap, MDG og SV høring.

Ønsket er å finne ut mer av hva byrådet har gjort, og hvordan de har håndtert prosessen. Aps fraksjonsleder i kultur- og utdanningsutvalget, Eivor Evenrud, reagerer på oppdragsbrevet og sier:

– Man lurer på om det er byrådet selv som skal programmere teater i Oslo.

MDGs Rauand Ismail støtter en høring og sier til Avisa Oslo:

– Jeg mener prosessen rundt Oslo Nye Teater har vært alt annet enn ryddig håndtert. Oslo kommune må ta sin rolle som eier på alvor.

Teatret skal i brevet som avisen fikk tilgang til, ha fått beskjed om å jobbe fram en modell der teateret kan driftes med et betydelig lavere, kommunalt tilskudd, og lage en tidsplan for rask omstilling til den nye driftsplanen.

Det tradisjonsrike teateret fikk dessuten beskjed om å lage en tydeligere profil som skal skille seg fra andre teatres tilbud, og med de yngste som viktigste målgruppe.

– I praksis ber byråden dem om å legge ned dagens drift og bli et barneteater. Det blir en stor svekkelse av scenekunsten i Oslo, sier SVs Sunniva Holmås Eidsvoll og kaller brevet ekstremt dramatisk for Oslo Nye Teater.

Kultur- og næringsbyråd Anita Leirvik North (H) viser til at teateret allerede før sommeren fikk de samme signalene fra hennes avdeling.

– Her er det åpenbart misforståelser det er greit å få oppklart, sier Leirvik North og sier hun selvfølgelig stiller i en eventuell høring.

Mer fra Dagsavisen