Film

Renate Reinsve og Hollywood-stjerner spiller i Joachim Triers nye film

Hollywood-stjernene Stellan Skarsgård og Elle Fanning er blant stjernene som skal spille i Joachim Triers nye film som denne uken startet innspillingen i Oslo.

Allerede er det kjent at Renate Reinsve er tilbake i samarbeidet som tidligere resulterte i «Verdens verste menneske» – med både Oscar-nominasjon og Cannes-pris til Reinsve.

Nå er selskapet hennes på rollelisten til filmen offentliggjort. Deadline og Trier selv kaller den foreløpig for «Sentimental Value» – men ifølge Nordisk Film Distribusjon går det mot et navneskifte, der ny tittel ennå ikke er offentliggjort.

Nye navn er skuespillerkjempen Stellan Skarsgård, Inga Ibsdotter Lilleaas, sist å se i fjorårets danske Netflix-suksess «A Beautiful Life» (2023), og amerikanske Elle Fanning – som har jobbet med nordmenn før:

Hun spilte i «Maleficent: Mistress of Evil» (2019), som Joachim Rønning hadde regi på. Fanning har også en rolle i den nye Bob Dylan-filmen «A Complete Unknown».

Opptakene startet denne uken i Oslo, og beskrives som et humoristisk portrett av en familie – der også huset som de har bebodd i generasjoner blir en viktig karakter. Det blir også en avstikker til Frankrike for noen scener.

Skarsgård spiller filmskaperfar som tilbyr skuespillerdatteren Nora (Reinsve) en rolle i sin nye film, noe hun langt fra ønsker. Lilleaas spiller Noras søster Agnes. Fanning er amerikansk filmstjerne som kommer til Norge.

– Dette er en nær film om familie som jeg håper folk vil kjenne seg igjen i, sier Joachim Trier, som på ny har samarbeidet med Eskil Vogt om manus. Skarsgård legger til om den nye filmen:

– Det er et herlig prosjekt og det skal bli en glede å kaste seg inn i Joachims lekne alvor.

Premieredatoen er satt til 12. september 2025.

Les også: Dobbelt norsk nominasjon til dokumentar-Emmy

Les også: Invitert til Toronto:– Quislings siste dager er en norsk Oscar-kandidat (+)

Mer fra Dagsavisen