Musikk

Jack White til Øyafestivalen

Rockegruppa Queens of the Stone Age trekker seg fra årets Øyafestival i Oslo. Rockelegenden Jack White bretter opp ermene og skal spille på festivalen.

Fredag ble det kjent at Jack White tar over for Queens of the Stone Age på Øyafestivalen fredag 9. august.

– På grunn av pågående behandling, har legen bestemt at vokalist Josh Homme må holde seg hjemme i USA. Hommes familie og bandet er takknemlige for all støtten og ønsker om god bedring, og ber om forståelse for dette.

Det skriver bandet til Øyafestivalen, i en pressemelding.

Frykt derimot ikke – rockestjernen Jack White skal ifølge festivalen ta over på hovedscenen Amfiet fredag 9. august.

Festivalen går av stabelen tirsdag 6. august i Tøyenparken i Oslo til og med lørdag 10. august.

Les også: – Vi opplevde alle hundeeieres mareritt (+)

En rekke andre store artister gjester Øya i år, blant dem Pulp, PJ Harvey, Air, Arca, Loyle Carner, Astrid S, Big Thief, Delara, Olof Dreijer & Diva Cruz og en rekke andre.

En av tre i Europa

Jack White ble kjent gjennom garage-rockegruppa The White Stripes, som han startet sammen med ekskona Meg White. Gruppa er kjent for låter som «Seven Nation Army», «Fell in Love with a Girl» og «Icky Thump». Til tross for bruddet i 2000, spilte de sammen helt fram til 2011.

White har vært med i en rekke andre grupper og konstellasjoner siden da, blant annet poprock-gruppa The Raconteurs. I 2012 debuterte han med sitt første soloalbum, «Blunderbuss», med kjente låter som «Sixteen Saltines» og «I’m shakin».

Sist gang White gjestet Norge var i 2012, da han spilte på Sentrum Scene i forbindelse med debutalbumet.

– Det er sjelden så store navn takker ja til konserter på kort varsel. Dette blir en av tre Europa-konserter for den 13 ganger Grammy-vinnende artisten, skriver Øyafestivalen i et presseskriv.

White har den siste tiden kommet med drypp og smakebiter fra sitt siste verk, som har blitt distribuert på vinyl fra platebutikken hans, Third Man Records, som finnes i London, Nashville og Detroit, ifølge The Guardian. Det er ikke kjent når verket vil slippes ordinært.



Mer fra Dagsavisen