Innenriks

Ny 17. mai-vold: To personer pågrepet for hva politiet kaller uprovosert vold

Nok en video fra årets 17. maifeiring viser bilder av slåssing på åpen gate. To personer er pågrepet av politiet i Oslo etter en voldshendelse.

– Vi kan ikke ha det slik at folk blir overfalt i åpent rom uten grunn, sier politiadvokat Harald Holmsen i Oslo politidistrikt til NRK.

En kvinne ble slått bevisstløs i hendelsen, som kanalen har publisert en video av. Hun endte med en knekt finger, skrubbsår og sykemelding, i tillegg til den psykiske belastningen av å se kompisen bli banket opp.

Slåsskampen startet ifølge kvinnen med en verbal krangel, før det gikk over til å bli en slåsskamp.

To menn er pågrepet etter hendelsen. De blir fremstilt for varetektsfengsling mandag. Den ene mannen nekter straffskyld, mens det er uklart hvordan den andre mannen stiller seg til siktelsen.

Politiadvokat Holmsen forteller at den ene antatte gjerningspersonen ble pågrepet på stedet. Den andre ble pågrepet søndag morgen. Han sier politiet ser alvorlig på saken og at de legger mye ressurser i etterforskningen.

– Det er mennesker som er utsatt for fullstendig uprovosert vold.

Hendelsen føyer seg inn i rekken av bråk i forbindelse med 17. maifeiringen. I Bergen ble en mann pågrepet etter å ha slått en 63 år gammel mann bevisstløs på åpen gate.

Mer fra Dagsavisen