Innenriks

Gabriel og Noah mistet livet i vannscooterulykke: – En stor tragedie

Det var Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) som ble funnet døde etter vannscooterulykken i Hidlefjorden søndag.

Navnene frigis i samråd med de pårørende. Politiet har også frigitt bilder av de to guttene.

– Saken er åpenbart en stor tragedie og en enorm belastning for foreldrene, sier bistandsadvokat Maren Eide til NTB.

Begge guttene var bosatt i Stavanger, skriver politiet i en pressemelding. De legger til at de etterforsker hva som har skjedd i forbindelse med dødsfallene.

De pårørende blir ivaretatt av kriseteam.

Åpen kirke

I forbindelse med dødsfallene blir det mandag åpen kirke i Bekkefaret kirke klokken 17.00 og i Talgje kirke klokken 20.00.

I Bekkefaret vil prester, diakoner og personer fra kriseteamet være til stede. I Talgje kirke vil prest og kirkelige medarbeidere være til stede.

Kirkene er åpne for alle som ønsker med unntak av pressen, opplyser Den norske kirke til NTB. Pressen kan isteden møte domprost Stefan Emmerhoff i Bekkefaret kirke mellom 16.15 og 16.35 mandag.

Les også: Kvinne døde etter å ha blitt påkjørt av Bybanen i Bergen

Båtfører siktet

Båtføreren som er siktet etter vannscooterulykken i Hidlefjorden der de to tenåringsguttene døde, nekter straffskyld.

Det opplyser mannens forsvarer Sigurd Rønningen til VG. Båtføreren er siktet etter straffelovens paragraf 281, om uaktsom forvoldelse av død.

– Han har gitt en grundig forklaring til politiet og meldte fra da han opplevde et kraftig smell i båten omtrent klokken 1 natt til søndag, sier Rønningen.

Rønningen forteller at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Politiet opplyser mandag at de ble varslet av mannen i 30-årene natt til søndag om at han ifølge politiet mente han sannsynligvis hadde kjørt på noe i sjøen, uten å vite hva det var.

Les også: Siktet båtfører nekter straffskyld etter dødsulykken i Hidlefjorden

Meldte ifra til politiet

Mannen skal ha lest i sosiale medier om vannscooteren som var funnet med skader og meldte ifra på nytt. Da båtføreren opplevde smellet og meldte fra til politiet, ble han satt videre til Hovedredningssentralen, ifølge forsvareren.

– De lurte på om båten tok inn vann og om han var ok. De spurte også om han kunne forklare hva som førte til dunket, men fikk beskjed om å kjøre videre, sier Rønningen.

Klienten hans har forklart at han trodde at han hadde truffet en stokk eller et tre.

– Han gjorde det godt sjømannskap sa at han skulle gjøre, legger han til.

Mannen ble avhørt søndag. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som kom fram i avhøret. Vedkommende er siktet i saken.

Kommunikasjonsrådgiver Anja Kristin Bakken i Hovedredningssentralen skriver i en melding til VG at de ikke har noen ytterligere kommentarer til saken per nå.

Les også: Foreldres skrekkhistorier fra barnehagen: – Det er så trist å lese disse historiene (+)

Les også: Østfold er norgesmestere i utenforskap: – Å ha jobb betyr enormt mye for et menneske (+)

Mer fra Dagsavisen