Ifølge en kilde som jobber ved Al-Nao-sykehuset, blir det fortsatt brakt inn sårede etter angrepet i Omdurman, som er tvillingby til hovedstaden Khartoum. Til sammen er det telt opp 158 sårede og 54 drepte etter angrepet, opplyser det sudanske helsedepartementet.
Øyenvitner til angrepet forteller at markedsplassen ble angrepet med artilleri, og at angrepet kom fra et område vest for Omdurman, i utkanten av Khartoum, som kontrolleres av RSF-militsen.
– Granatene rammet midt i grønnsakmarkedet, og det er derfor det er så mange døde og sårede, sier en overlevende.
En innbygger i Omdurman forteller også at militsen ikke bare angrep markedsplassen, men også flere av byens gater.
– Det kommer stadig raketter og granater, forteller vedkommende.
To mennesker ble også drept og flere titall såret i et flyangrep på et RSF-kontrollert område i Khartoum, ifølge lokale nødetater.
RSF bruker droner i krigføringen, men det er bare regjeringsstyrkene som har kampfly.
Truer Khartoum
Angrepet mot markedet kom dagen etter at militsens leder Mohamed Hamdan Dagalo lovet å drive regjeringsstyrkene ut av Khartoum, som ligger på den andre siden av elva Den hvite Nilen.
– Vi har jaget dem ut en gang før, og vi skal gjøre det igjen, sa han i en video.
Regjeringssoldatene tok i forrige måned tilbake flere militærbaser i Khartoum, inkludert sitt gamle hovedkvarter, og drev RSF-soldater ut til utkanten av byen.
Militærkupp
Sudans hærsjef Abdel Fattah al-Burhan grep i 2019 makten i et militærkupp og ga deretter Dagalo en sentral post i militærjuntaen.
Da en sivil regjering etter planen skulle overta makten i Sudan to år senere, ledet de to et nytt militærkupp.
Etter sterkt internasjonalt press ble det inngått en ny avtale om sivilt styre, og RSF skulle etter planen innlemmes i hæren. Da røk de to generalene uklar og kastet landet ut i en brutal borgerkrig.
Enorme lidelser
Krigen har siden kostet titusenvis av liv og resultert i verdens største flyktningkatastrofe.
Bare i Khartoum ble det drept 26.000 mennesker mellom april 2023 og juni 2024, anslår The London School of Hygiene & Tropical Medicine i en rapport.
14 millioner sudanere er fordrevet fra sine hjem, minst 3,6 millioner bare fra Khartoum. Rundt 3 millioner av dem har søkt tilflukt i naboland, ifølge tall fra FN.
Nærmere 25 millioner mennesker – halvparten av landets innbyggere – trues ifølge FN-eksperter av sult, og mange opplever alt hungersnød.
Støttes utenfra
De to generalene som ligger i krig med hverandre har begge støtte utenfra.
Burhans fremste støttespiller er en annen mektig kuppgeneral, Abdel-Fattah al-Sisi, som har hatt makten i nabolandet Egypt siden 2013.
Dagalo får ifølge eksperter våpenstøtte fra De forente arabiske emirater. Dette som takk for at RSF-soldater bisto Emiratene i krigen i Jemen i 2017. Emiratene har avvist anklagene.
Ifølge FN-eksperter får militsen også støtte fra Tsjad, Libya og Sør-Sudan. Dagalo har også hatt leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen i sine rekker og besøkte i 2023 Kreml for «å styrke båndene til Russland».
Noe av det siste president Joe Biden gjorde før han overlot Det hvite hus til Donald Trump, var å innføre sanksjoner både mot Burhan og Dagalo.
Les også: Dette får etterlatte av din pensjon når du dør (+)
Les også: Lars West Johnsen: Verdens mektigste har forstått verdien av informasjonskontroll
Les også: Eksperten advarer: Ikke gå i denne kredittkort-fella (+)