Trikkeligaen

Utelot Håkans fra troppen: – Trolig spilt sin siste Vålerenga-kamp

Lynvingen Daniel Håkans (23) var tilgjengelig for spill mot Ranheim, men ble ikke tatt ut i kamptroppen.

VALLE (Dagsavisen): – Han var ikke utilgjengelig og er fortsatt vår mann, men når de har hodet sitt et annet sted så kan de få slippe å være med på moroa, sier VIF-trener Geir Bakke til Dagsavisen.

Sportssjef Joacim Jonsson bekrefter at den finske 23-åringen er på vei til polske Lech Poznan, slik Nettavisen omtalte tidligere mandag.

– Vi er nær enighet og han spilte ikke i dag. Det er mest fornuftig når han har hodet et annet sted. Han har trolig spilt sin siste kamp i Vålerenga. Det er detaljer igjen og medisinsk sjekk. Så vi får se.

– Trenger dere da en erstatter der?

– Vi har rigget for det i dette overgangsvinduet og har vært ute i god tid. Vi har hatt stor, stor nytte av det de første kampene her, og i utgangspunktet tenker vi ikke det (å hente inn en ny spiller). Men vi kommer til å være på vakt gjennom vinduet. Det er en lang høst og skal vi være rigget for å tåle litt når vinduet stenger, svarer Jonsson.

Magnus Bech Riisnæs tok plass på venstrekanten i stedet for Håkans og scoret i 3-1-seieren, mens nykommeren Carl Lange startet som indreløper ved siden av Henrik Bjørdal.

Bakke minner om at Lange opprinnelig er venstrekant i likhet med Håkans.

– Han er i utgangspunktet en innover-kant. Riisnæs spilte kant i dag, påpeker VIF-treneren som mener de har god nok dekning på vingene når Håkans forlater VIF.

VIF-trener Geir Bakke i intervjusonen etter 3-1-seieren mot Ranheim.

Håkans kom til Vålerenga foran fjorårssesongen og har spilt 37 kamper for klubben. Han har scoret elleve mål for VIF siden overgangen fra Jerv.

Les også: VIF-børsen

Mer fra Dagsavisen