Trikkeligaen

Da VIF-damene tok seriegull: - Dette er det viktigste for oss

(Vålerenga - Kolbotn 3-0). Med 13 seirer på rad i serien har Vålerenga seilet i fra Brann og Rosenborg. Søndag ble de seriemestere, tre runder før slutt, og forsvarer dermed tittelen fra i fjor.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Hjemme mot Kolbotn var det aldri noen tvil. Karina Sævik åpnet festen etter 15 minutter, og da senket skuldrene seg. Olaug Tvedten doblet før pause, og scoret senere også 3-0.

- Det var full overtenning. Vi ville bare løpe frem og score med en gang, sier Olaug Tvedten til TV 2.

Det var også mye energi i omløp da resten av troppen løp ut på banen med slalåmbriller og Champagne da sluttsignalet lød.

- Dette er sykt deilig. Jeg er så stolt av hele gjengen. At vi avgjør allerede nå er veldig godt, på hjemmebane foran egne tilskuere. Det er fantastisk, sier Tvedten til Dagsavisen.

Fikk det som han ville

Nils Lexerød mønstret et toppet mannskap. Vålerenga-treneren har vært klar på at serien skulle sikres så tidlig som mulig. Han fikk det som han ville, og dermed er Vålerenga seriemestere for andre år på rad. Nå kan de reise til Bergen som ferske mestere, og kanskje motta en form for hyllest på Brann stadion.

- Det var dette jeg ønsket, og nå har vi klart det. Jeg er veldig imponert over gjengen, særlig de siste fire kampene, som vi har vunnet samtidig som vi spiller Champions League. Det er en veldig inspirerende turnering å delta i, men det viktigste vil alltid være serien. Det smaker alltid godt å vinne den, sier Lexerød til Dagsavisen.

Den tredje scoringen er satt mot Kolbotn og da var mesterskapet i havn.

Stabilitetsfaktoren

Laget har ikke tapt i serien siden Lyn ble for sterke på Kringsjå en regnfull dag på våren. Stabilitet har vært nøkkelen for Vålerenga i år, i tillegg har de vunnet borte mot både Brann og Rosenborg. Da vinner man serien fortjent.

- Jeg må si at stabiliteten vi viser gjør dette veldig fortjent. Det er knallsterkt å vinne to år på rad. Det er allerede en fantastisk sesong. Vi har dratt i samme retning hele veien, sier Nils Lexerød.

I fjorårssesongen hadde Vålerenga en svak juni-måned. I år tenker Lexerød tilbake på samme måned som en katalysator for årets gull.

- Vi vant flere nøkkelkamper i juni, borte mot Brann og Rosenborg. Det la grunnlaget for en høst som har vært fantastisk. Det er nok der mye ble avgjort i år, sier Nils Lexerød.

Og som Emma Stølen Godø sier. - Rosenborg har vært det dårligste laget i Toppserien i høst. Luka har bare vokst og vokst, sier hun.

- Sammenlignet med tidligere år har vi vært helt «outstanding». Men det å vinne serien føles like godt uansett hvordan man gjør det, sier kaptein Janni Thomsen.

Seriegullet ble feiret foran drøyt 600 tilskuere på Intility.

Feirer med supporterne på øst

Janni Thomsen noterer sitt tredje gull på fem sesonger. Men hun skal rekke et fly 08:00 i morgen tidlig, så feiringen blir rolig.

- Det smaker alltid godt å vinne serien. Nå skal vi dra på Øst sammen med supporterne våre, og vi skal ha det hyggelig sammen der. Men resten av kvelden blir nok rolig, sier hun til Dagsavisen.

Alle disse er seriemestere for første gang i karrieren, i tillegg til Iselin Sandnes Olsen og Emma Stølen Godø, to spillere som har mange år bak seg i Toppserien, men for andre klubber.

- Jeg har kommet til en klubb der standarden er hevet, og som kjemper mer i toppen enn de klubbene jeg har vært i tidligere. Dette har jeg ventet lenge på, og det føles veldig bra å vinne serien, sier Godø som har fortid i Lyn og LSK Kvinner.

Etter kveldens feiring rettes fokuset fremover. Det er lenge igjen av sesongen for Vålerenga som har både cupfinale og Champions League-spill på programmet.

- Det er svært viktig for oss å gjøre det bra i Champions League. Motivasjonen skal det ikke stå på fremover, sier Janni Thomsen.

Der er Bayern München neste motstander.


---

FAKTA

Toppserien kvinner søndag, 24. runde:

Vålerenga – Kolbotn 3–0 (2–0)

Intility Arena: 624 tilskuere.

Mål: 1–0 Karina Sævik (16), 2–0 Olaug Tvedten (31), 3–0 Tvedten (63).

Dommer: Fatemeh Zangeneh, Nordstrand.

Gult kort: Linn Vickius, Vålerenga, Emma Braut Brunes, Kolbotn.

Vålerenga (3-4-2-1): Tove Enblom – Sara Hørte, Michaela Kovacs, Iselin Sandnes Olsen – Janni Thomsen (Tilde Lindwall fra 68.), Linn Vickius, Thea Bjelde (Tomine Enger fra 62.), Sædís Heidarsdóttir (Nora Grebstad fra 68.) – Emma Stølen Godø, Olaug Tvedten (Elise Thorsnes fra 82.) – Karina Sævik (Mawa Sesay fra 62.).

Kolbotn (3-4-3): Selma Panengstuen – Mille Helland Flø (Susanne Haaland fra 90.), Emma Braut Brunes, Tuva Henriksen – Liliana Malloul (Anna Bure Pettersen fra 90.), Carina Alfredsen (Sigrid Gamst fra 84.), Eline Hegg, Thea Mikkelsen (Lea Ellingsen fra 67.) – Celine Larsen (Amalie Lia fra 84.), Marie Moen Preus, Johanne Fridlund.

---

Mer fra Dagsavisen