Viking

Viking fortsatt på topp: – Mye vi må forbedre

En resultatmessig jevn kamp og mye som må justeres før Molde-kampen. Det er oppsummeringen etter Vikings 4-3-seier mot Sandefjord søndag kveld.

– Litt mer spennende enn vi hadde håpet på, sier Viking-kaptein Zlatko Tripic til RA.

Han var selv sentral i det meste som skjedde på banen, og ble belønnet med sjuer på Vikingbørsen. På tross av at det ble en nervepirrende avslutning da Viking dro i land 4-3-seieren mot Sandefjord var det langt fra ufortjent.

– Å vinne slike kamper er ekstra deilig. Det satt litt langt inne, sier Tripic.

– Var dere for nære å gi fra dere noe mot Sandefjord?

– Ja, det ble mer spennende enn vi håpet og trodde det ville bli. Vi var gode på mye, men jeg synes det beste var å se mentaliteten i andre omgang, sier Viking-kapteinen.

Det er bra at vi scoret fire mål, men det skal ikke være nødvendig.

—  Morten Jensen

Fire Viking-mål for seier

De mørkeblå kom klart best i gang på SR-Bank Arena, og allerede i det tolvte spilleminuttet sendte Yann-Erik de Lanlay dem i ledelsen. Fem minutter senere scoret Lars-Jørgen Salvesen sitt første for kampen da Viking doblet ledelsen til 2–0.

Franklin Daddys Boy Nyenetue reduserte på en overgang etter 29 minutter, og før pause var det nok en kontring som førte til at Danilo Al-Saed utlignet til 2–2 for Sandefjord.

Da kom den mentaliteten som Tripic snakker om. Lars-Jørgen Salvesen sendte Viking tilbake i ledelsen med 3–2 etter 53 minutter før Samuel Adegbenro satte det folk trodde var en punktering av kampen i det 85.-spilleminuttet.

Adegbenro og Salvesen

Etter en sjekk på VAR ble Sandefjord tildelt straffespark etter en Viking-hands i egen 16-meter, som førte til at Alexander Ruud Tveter sendte inn en redusering fra ellevemetersmerket like før tilleggstiden begynte å telle på SR-Bank Arena.

Sandefjord klarte likevel ikke true serielederne bort fra alle tre poengene.

– Dere måtte ha fire mål for å vinne mot Sandefjord på hjemmebane. Hva mener du om det?

– Det er bra at vi scoret fire mål, men det skal ikke være nødvendig, sier Viking-trener Morten Jensen.

Viking leder Eliteserien

Viking topper fortsatt Eliteserien, og har en luke på to poeng ned til Bodø/Glimt – som slo Vålerenga 4–2 på hjemmebane. Molde fikk derimot kun med seg ett poeng fra bortekampen mot Strømsgodset etter 1–1 på Marienlyst.

Molde er neste motstander for Viking, og etter tre baklengsmål mot nedrykkstruede Sandefjord er det naturligvis ting som må forbedres hos de mørkeblå før de setter snuten mot rosenes by.

– Det er mye vi må forbedre. Mot Sandefjord var det mye som var for dårlig, rett og slett, sier kaptein Tripic – og utdyper:

– Vi kan ikke gi dem rom, og er helt nødt å sikre hjemover. Det ble altfor mange brudd og upresise pasninger. Det må bort.

---

Eliteserien, fotball.

Viking – Sandefjord 4–3 (1–2)

SR-Bank Arena, 13.022 tilskuere.

Mål: 1–0 Yann-Erik de Lanlay (12), 2–0 Lars-Jørgen Salvesen (17), 2–1 Franklin Nyenetue (29), 2–2 Danilo Al-Saed (42), 3–2 Salvesen (53), 4–2 Samuel Adegbenro (85), 4–3 Alexander Ruud Tveter (str. 90).

Dommer: Sigurd Kringstad.

Gult kort: Danilo Al-Saed, Keanin Ayer, Sandefjord.

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Yann-Erik de Lanlay (Patrick Yazbek fra 58.), Djibril Diop, David Brekalo, Shayne Pattynama – Joe Bell (Sondre Langås fra 58.), Markus Solbakken, Harald Nilsen Tangen (Sondre Auklend fra 68.) – Sander Svendsen (Samuel Adegbenro fra 58.), Lars-Jørgen Salvesen, Zlatko Tripic.

Sandefjord (4-3-3): Hugo Keto – Fredrik Pålerud, Jesper Taaje, Sander Moen Foss, Vetle Walle Egeli – Keanin Ayer, Filip Ottosson, Aleksander Damnjanovic Nilsson (Jeppe Kjær fra 80.) – Gilbert Koomson (Youssef Chaib fra 80.), Franklin Nyenetue (Alexander Ruud Tveter fra 71.),