Viking

Prøvespilleren vil bli Viking-gutt

Latif Issah Ahmed (20) har allerede blitt glad i Viking, og vil bli i Stavanger.

Stavanger — Gjennom kontaktnettverket til tidligere Viking-speider Johan Selvig har de mørkeblå fått tak i ghaneseren Latif Issah Ahmed. 20-åringen har vært med Viking på treninger den siste uken, men på grunn av det tette kampprogrammet framover er det bestemt at han blir i Stavanger i én måned.

På den måten får både Viking og Ahmed testet om de er en god match.

Allerede nå er den ghanesiske vingbacken som foretrekker å spille på venstresiden klar til å gi sitt svar.

– Jeg vil signere om jeg får sjansen, sier Ahmed til RA.

20-åringen var aktuell for Wolverhampton, men alt ble satt på vent da koronapandemien brøt ut. Brexit bidro også til at reglene hindret ham i å dra til England for å spille i oransje drakt.

Fram til han kom til Stavanger på prøvespill har han spilt i ghanesisk 1. divisjon, og ambisjonsnivået passer godt i Jåttåvågen. Han er en ung og sulten spiller som vil opp og fram.

– Alle spillere vil vinne et trofé, og jeg ser muligheter her i Viking, sier Ahmed – som knapt får skrytt nok av klubben han prøvespiller for.

Latif Issah Ahmed

Ingen kontrakter – foreløpig

Ifølge sportssjef Erik Nevland vil det ikke tas noen avgjørelse med det første, ettersom energien for tiden brukes på de kommende kampene mot Kristiansund i Eliteserien og Sparta Praha i kvalifiseringen til Conference League.

Det har heller ikke vært bud på noen av Vikings spillere ennå. Internasjonalt åpnet overgangsmarkedet 1. juli, og som RA skrev forrige uke har det vært mye speidervirksomhet rettet mot Viking-spillere denne sesongen.

Om Ahmed signeres i slutten av måneden vil det være en rask vingback med et modent hode som signeres, ifølge speiderrapportene.

Selv om 20-åringen har spilt fotball i ghanesisk 1. divisjon vil den kommende avtalen bli hans første proffkontrakt.

Bor med Traore

Prøvespilleren har allerede funnet seg godt til rette i Stavanger. Han bor nemlig med Viking-spiss Mai Traoré, som er fra Guinea. Det er riktignok bare Elfenbenskysten som skiller deres hjemland, men fotballspillerne har fått en god tone.

– Han er en god mann, sier Traoré om Ahmed.

Ahmed forteller at han liker Traoré, noe han derimot ikke nødvendigvis gjør med været i Stavanger. Det har så langt blitt et hardt møte med vestlandsk sommer, men han mener nå å ha akklimatisert seg.

Mer fra Dagsavisen