Effektive Chelsea tok seg til FA-cupfinalen

Chelsea skal møte Liverpool i FA-cupfinalen etter 2-0-seieren over Crystal Palace søndag. Tidligere Palace-spiller Ruben Loftus-Cheek ble matchvinner.

Loftus-Cheek spilte 2017/18-sesongen på lån for klubben fra Sør-London, men feiret godt etter å ha hamret ballen i nettet bak Jack Butland etter en drøy times spill.

Fram til da hadde ingen av lagene vært spesielt farlige, men det var Crystal Palace og Cheikhou Kouyaté som hadde vært nære ved to anledninger.

Den første sjansen ble flott reddet av Chelsea-keeper Edouard Mendy i 1. omgang, mens den andre muligheten kom i 2. omgang. Kouyaté fikk gå opp umarkert i feltet, men avslutningen med hodet gikk via skulderen og trillet utenfor.

Etter 76 minutter sikret Mason Mount langt på vei seieren da han satte ballen i lengste hjørne. Crystal Palace forsøkte å presse på for mål i etterkant, men måtte se London-rivalene feire finaleplassen.

I finalen venter Liverpool, som vant ligacupfinalen mellom lagene i slutten av februar. Det skjedde etter en lang og dramatisk straffesparkkonkurranse. De rødkledde slo Manchester City 3-2 lørdag.