Hovland falt til 22. plass tross solid sisterunde på Hawaii

Viktor Hovland klarte seks birdier på siste runde av PGA-turneringen på Hawaii. Det holdt imidlertid ikke til å heve seg på resultatlistene. Chris Kirk vant turneringen.

Hovland spilte de resterende hullene på par og endte dermed seks slag under par på sisterunden. Totalt havnet han 21 slag under par. Det plasserte ham på en delt 22.-plass.

– Jeg synes det er mer enn en godkjent sesongstart, sier Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad til Eurosport.

Bjørnstad trekker fram hull 13 og 14 i tredje runde lørdag som det som kostet mye for Hovland i turneringen. Der ble det henholdsvis en bogey og en dobbeltbogey.

– Det er de fire dårlige slagene på de hullene som skiller han fra en ordentlig god plassering, sier kommentatoren.

Hovland hadde seks slag opp til leder Chris Kirk før siste runde. Amerikaneren hadde en jevn og god runde søndag og gikk de 18 hullene åtte slag under par. Han ble pustet i nakken av landsmannen Sahith Theegala, som gikk runde ti slag under par. Men en total på 29 slag under par plasserte Kirk ett slag foran Theegala.

Vinneren av Tournament of Champions fikk med seg en premiesum på 37,3 millioner kroner. Samlet lå 207,8 millioner kroner i potten.

Åpningsturneringen ble spilt i Kapalua på øya Maui. Litt lenger sør ligger byen Lahaina, som i fjor ble rammet av en omfattende skogbrann. Over 2200 bygninger ble ødelagt og flere titall mennesker døde.

Hovland ble lørdag kåret til årets forbilde på Idrettsgallaen i Trondheim.