Meister scoret fire da Sarpsborg knuste RBK: – En kjempeforløsning

Henrik Meister noterte seg for fire mål da Sarpsborg 08 knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane i Eliteserien fredag kveld.

Dermed klatret sarpingene opp til 9.-plass etter å ha ligget på nedrykksplass før kampen. Seieren var også Christian Michelsens andre på tre kamper etter at han tok over som trener etter Stefan Billborn.

– Det er en helt fantastisk opplevelse. Å score fire mål på hjemmebane mot Rosenborg, er en kjempeforløsning, sa Meister til TV 2 etter at seieren var sikret.

Michelsen var også nære å ryste serieleder Bodø/Glimt i debuten, men nordlendingene snudde til slutt til 2-1-seier. Fredag sørget Meister for at det ikke skjedde igjen da de tok en tidlig ledelse mot Rosenborg.

– Det er deilig, hattrick. Jeg har slitt litt med målene, men nå kommer de. I andre omgang kommer det tre, fire, fem til, sa Meister til TV 2 i pausen.

Det ble ikke tre, fire eller fem, men den danske spissen scoret sitt fjerde mål i andre omgang, før Ole Sæter reduserte for gjestene. I 4-1-seieren økte Meister beholdningen sin med eliteseriemål fra ett til fem.

Rosenborg var imidlertid nære å ta ledelsen etter to minutter da Jesper Reitan-Sunde presset Sarpsborg-keeper Marko Ilic, som klarerte ballen inn i Rosenborg-angriperen. Dessverre for trønderen gikk ballen på utsiden av stolpen.

– Marco Ilic er heldig, konkluderte TV -kommentator Peder Mørtvedt.

– Straffes langt hardere

Men der Ilic hadde marginene på sin side, gikk det fullstendig galt for Sander Tangvik ni minutter senere. Keeperen var uoppmerksom da Meister snappet ballen bakfra og sendte vertene i ledelse.

– Kampens andre keeperblemme, men denne straffes langt hardere enn den første, utbrøt Mørtvedt.

Vondt ble til verre for RBK da blåtrøyene rullet opp et nydelig angrep langs høyresiden, som Meister avsluttet etter nydelig forarbeid fra Sondre Ørjasæter og Victor Halvorsen.

– Om det første målet kan tilskrives Rosenborgs feil, så var dette pur klasse fra Sarpsborg, kommenterte Mørtvedt.

Hattrick

Fem minutter senere fullførte Meister hattricket sitt da Tangvik løp ut på halvdistanse, og spissen lobbet ballen over sisteskansen, før han trillet inn 3-0-målet.

Dermed hadde Alfred Johanssons menn en gigantisk jobb foran seg da de gikk ut av garderoben etter pausen. Halvveis ut i andre omgang fortsatte imidlertid Meister målshowet og satte inn en retur på et skudd fra Jo Inge Berget.

– En ny katastrofal bortekamp vi er i ferd med å se her, konkluderte Mørtvedt etter 4-0-målet.

Med 15 minutter igjen på klokken reduserte Ole Sæter etter å ha blitt spilt gjennom av Sverre Nypan, men det var ikke i nærheten av nok for trønderne.

Neste lørdag tar Sarpsborg imot Brann, mens Rosenborg skal spille en treningskamp mot Manchester United på mandag, før Lillestrøm kommer på besøk den påfølgende søndagen.

---

Kampfakta

Eliteserien, runde 15

Sarpsborg – Rosenborg 4-1 (3-0)

Sarpsborg stadion

Mål: 1-0 Henrik Meister (11), 2-0 Meister (26), 3-0 Meister (31), 4-0 Meister (69), 4-1 Ole Sæter (76).

Dommer: Daniel Higraff, Randaberg.

Gult kort: Sander Christiansen, Sarpsborg, Ulrik Yttergård Jenssen, Tomás Nemcík, Rosenborg.

Sarpsborg (4-2-3-1): Marko Ilic – Sander Christiansen, Anton Skipper (Arnau Casas fra 63.), Franklin Tebo, Anders Hiim – Stefan Johansen (Jeppe Andersen fra 64.), Aimar Sher – Pawel Chrupalla (Eirik Wichne fra 63.), Victor Halvorsen (Jo Inge Berget fra 63.), Sondre Ørjasæter – Henrik Meister (Serge-Junior Ngouali fra 80.).

Rosenborg (4-3-3): Sander Tangvik – Leo Cornic, Mikkel Konradsen Ceide, Ulrik Yttergård Jenssen, Erlend Dahl Reitan (Tomás Nemcík fra 64.) – Santeri Väänänen (Emil Frederiksen fra 45.), Ole Selnæs, Sverre Nypan – Marius Broholm, Noah Holm (Ole Sæter fra 60.), Jesper Reitan-Sunde (Magnus Holte fra 60.).