Halland Johannessen imponerte da Pogacar fortsatte triumfferden

Mye skal gå galt for at Tadej Pogacar ikke vinner Tour de France. Lørdag vant han en fjelletappe Tobias Halland Johannessen var med på å prege.

Sloveneren tettet luken opp den beintøffe avslutningsbakken og trillet alene i mål på toppen av Col de la Couillole. Det skilte sju sekunder til den danske tittelforsvareren Jonas Vingegaard.

Det var Pogacars femte etappeseier i årets Tour de France. UAE-stjernen vant sammenlagt i 2020 og 2021, mens Vingegaard tok de to neste. Nå ligger alt til rette for at Pogacar tar tilbake tronen.

Det er 5.14 minutter mellom de to rivalene. Søndag avsluttes det hele med en røff tempo fra Monaco til Nice.

Halland Johannessen imponerte stort ved å ta seg opp i lørdagens brudd. To dager tidligere veltet Uno-X-rytteren stygt og ble kraftig forslått.

– Han har kjørt vanvittig bra, sa Mats Kaggestad under TV 2s sending.

– Uvirkelig, utbrøt Christian Paasche da litt over ti kilometer gjensto.

24-åringen måtte slippe i den siste bakken og tråkket inn til 11.-plass. Han var 2.43 minutter bak vinnertiden.