Sport

Thorir Hergeirsson varsler avklaring om framtiden om tre uker

Lørdag ledet Thorir Hergeirsson Norge til nok et gull. Det var håndballjentenes 16. medalje etter hans inntreden i 2009, og snart skal trenerframtiden avklares.

– Først skal jeg til Island. På fjellet. Uten dekning. Så skal jeg være noen dager med min bror, sønn og svoger. Vi skal fiske og kose oss i en urørt natur, sa Hergeirsson til NTB utenfor OL-leiren.

– Og så tar vi et møte i slutten av august og finner ut av det, sa den 60 år gamle islendingen.

Norge slo Frankrike 29-21 og kunne juble for det første OL-gullet på tolv år. Hergeirsson møtte pressen sammen med målvakt Katrine Lunde og Kari Brattset Dale. Resten av laget hadde startet festen inne i OL-leiren.

Hergeirsson kunne røpe at han, noen timer etter OL-gullet, hadde rukket å få i seg to varianter av sin ølfavoritt når noe skal feires: Ipa.

I februar avslørte Hergeirsson overfor NTB at håndballforbundet ønsket å forlenge med ham. Islendingens kontrakt varer ut EM i år.

– Jeg er sånn skrudd sammen at når jeg har en avtale, er det det som gjelder, og da er det «all in». Så får vi om det blir videre, sa han.

Han ønsket opprinnelig å få en avklaring på kontraktsspørsmålet før OL gikk i gang, men det ble satt på pause.

– Det handler veldig mye om å være klar for å stå i dette i fire år til. Jeg har stor respekt for denne jobben, sa Hergeirsson i vinter.

Årets håndball-EM avholdes i Østerrike, Ungarn og Sveits og starter 28. november.


Mer fra Dagsavisen