Sport

Mol og Sørum ble historiens nest mestvinnende lag: – Det er mer i vente

Da Anders Mol og Christian Sørum vant verdenstourturneringen i Hamburg, ble de det nest mestvinnende lag i internasjonal sandvolleyball gjennom tidene.

Med den suverene 2-0-seieren (21-15, 21-11) i finalen over de spanske legendene Pablo Herrera og Adrian Gavira på Am Rothenhaum Stadion innkasserte Mol og Sørum sin 24. internasjonale turneringsseier.

Det gjorde at de passerte amerikanerne Todd Rogers og Phil Dalhausser i antall seirer, og at de kun har brasilianerne Ricardo Santos og Emanuel Rego foran seg, skriver volleyballworld.com.

Det brasilianske paret står med sterke 34 seirer, og det er fortsatt et stykke dit opp for nordmennene. Men fortsetter de som de har gjort, vil nok den seiersrekken før eller senere bli slått.

– Det betyr at vi må vinne minst ti turneringer til. Det er helt utrolig. Det at vi er på samme nivå som Rogers, Dalhausser, Emanuel og Ricardo, er noe som vi aldri kunne ha drømt om, og vi er ikke ferdigspilt. Det er mer i vente, sier Anders Mol.

Anders Mol (27) og Christian Sørum (28) har spilt internasjonalt sammen siden 2016. På den tiden er det altså blitt 24 seirer og totalt 38 ganger på pallen. I OL i Tokyo for tre år siden ble det gull. De hadde sjansen til å bli det første paret med to gull på rad i OL i Paris tidligere i august, men da måtte de ta til takke med bronsemedalje.

Les også: Mol og Sørum knuste spansk duo i Hamburg-finalen: – Betyr ekstremt mye

Mer fra Dagsavisen