Casper Ruud ute av ATP-turneringen i Tokyo – raknet i annet sett

Casper Ruud røk ut allerede i første runde av ATP500-turneringen i Tokyo. Australske Jordan Thompson festet grepet etter et regnavbrudd.

Ruuds nederlag kom med settsifrene 6-7 (5-7), 1-6 på hardcourten i den japanske hovedstaden. Torsdagens oppgjør var det sjette mot Thompson, og det er nå likt innbyrdes.

Det sto 3-3 i første sett da dommeren besluttet at kampen skulle settes på pause grunnet dårlig vær. Klokken var på det tidspunktet rundt 23 lokal tid.

Etter en halvtimes pause kom duellantene tilbake på banen og gjorde opp om seieren. Ruud var svært god i startfasen, men så festet Thompson grepet og sikret avansement.

– Det har gått fra kanskje noe av det bedre vi har sett av Casper på hardcourt i år til noe av det svakere vi har sett utover i kampen, sa TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Ruud var seedet som tre i turneringen, mens Jordan Thompson er nummer 29 på verdensrankingen. Han er dermed ikke seedet i Japan.

Det er meldt svært store regnmengder i den japanske hovedstaden fredag. Ifølge Yr ventes det hele 69 millimeter nedbør i løpet av dagen. Også de neste dagene blir preget av regn, ifølge værmeldingen.

Laver Cup-seier

Ruud kom til Japan rett fra Berlin og Laver Cup, der det europeiske laget vant tittelen etter en sterk snuoperasjon på turneringens siste dag. Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Grigor Dimitrov og Stefanos Tsitsipas var de øvrige stjernene som representerte Europa.

Uken før Laver Cup var Ruud en del av det norske laget som sikret plass i kvalifiseringen til hovedturneringen i Davis Cup neste år.

Ruuds gode 2024-sesong har brakt ham i en god posisjon i kampen om en plass i det prestisjetunge ATP-sluttspillet i Torino i november. Dit skal de åtte beste spillerne på ATPs sesongranking. Før denne ukens turneringer i Japan og Kina var Ruud nummer seks med 3795 poeng. Niendeplasserte Novak Djokovic har 3260.

Nå må Ruud håpe at spillerne bak ham ikke plukker mye poeng.

Flere kanoner utslått

Taylor Fritz, som var på 5.-plass før ATP-turneringen i Japan, røk torsdag ut mot franske Arthur Fils. Samme skjebne led Stefanos Tsitsipas.

– Forhåpentligvis blir det sluttspill i Torino. Det blir en hektisk høst, sa Ruud til NTB etter exiten i US Open i august.

Sinner, Alcaraz og Zverev er allerede sikret plass i Torino. Dermed gjenstår det fem billetter til det prestisjetunge sluttspillet.

Ruud har vist gode takter på hardcourten denne sesongen. Han har vunnet 23 av 32 kamper på underlaget, og i februar tok han seg til to strake finaler i Mexico (Los Cabos, ATP250 og Acapulco, ATP500). I Indian Wells-turneringen (Masters 1000) spilte han seg til kvartfinale.