Uavgjort mellom Molde og Rosenborg. Begge lag var skuffet

(Molde - Rosenborg 2-2). Halldor Stenevik bidro med et praktmål da Molde kom tilbake og sørget for 2-2 mot Rosenborg på hjemmebane i Eliteserien. Begge lag var skuffet over resultatet.

Steneviks mål kom minutter etter at Rosenborg hadde snudd kampen etter mål av Sverre Nypan og Ole Sæter. Stenevik spilte vegg med Eirik Hestad før han med utsiden av foten skrudde ballen i det lengste hjørnet.

– Det er helt perfekt teknisk utført. For en perle, utbrøt TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Det var noe ekstra som skulle til for å få en scoring i 2. omgang. Det var en fin vegg. Jeg gjør ikke det der hver dag, men det var digg. Jeg har fått beskjed fra Erling (Moe, trener) om å bruke utsiden i slike situasjoner, sa Stenevik selv.

Magnus Wolff Eikrem sendte Molde i ledelsen før Nypan utlignet etter en times spill. 17-åringen tok Eliteserien med storm i fjor og nettet lørdag sesongens første mål da han på flott vis skjøt i lengste hjørne fra om lag ti meter.

Begge lag skuffet

I etterkant scoret Sæter sesongens femte mål da han skled ballen i mål et kvarter før slutt. Ole Selnæs bidro med en flott hælflikk da han sendte Jayden Nelson gjennom på siden. Canadieren slo ballen flott inn til Sæter som scoret i åpent mål. Spissen er toppscorer i Eliteserien.

Molde er to poeng bak serieleder Bodø/Glimt, men de gulkledde har to kamper mindre spilt. Rosenborg har femteplassen og er fire poeng bak Molde.

– Vi er jævla skuffa over poengdeling. Det er altfor dårlig, sa Molde-spiss Fredrik Gulbrandsen til TV 2.

Skuffet var også Selnæs.

– Ja det skal jeg love deg. Det er ett lag på banen i 2. omgang. Det er helt utrolig at når vi først går opp i ledelsen, går vi på oss en kontring. Det er utilgivelig. Det føles som et tap, sa midtbanemannen.

Skade

Molde har slitt med skadetrøbbel i sesonginnledningen, og lørdag ble Kristoffer Haugens navn lagt til på lista. Vingbacken måtte ut etter 20 minutter med det som så ut som et muskelproblem.

Han har lenge vært en viktig brikke for Molde-laget. Nå venter det å se hvor lenge 30-åringen blir ute av spill.

Mats Møller Dæhli mistet lørdagens oppgjør med skade, mens også Eikrem og Gulbrandsen har hatt sine problemer. De er begge tilbake på banen og startet på topp for hjemmelaget lørdag.

Annullert

Og det var nettopp Eikrem som skulle sette dagens første tellende ball i målet. Etter at RBKs Sæter og Adrian Pereira begge fikk annullert hvert sitt mål med kort mellomrom, scoret Eikrem etter 33 minutter. Han var godt plassert i feltet og vippet ballen i mål på pasning fra Kristian Eriksen.

Rosenborg fortsatte å vise gode takter fremover, og etter en times spill fikk de uttelling da Nypan utlignet. Deretter skulle det bli drama, og kampen ebbet ut i poengdeling.

Molde møter Odd borte i neste runde, mens Rosenborg tar imot KFUM Oslo på Lerkendal.

---

Eliteserien menn lørdag, 7. runde:

Molde – Rosenborg 2-2 (1-0)

Aker stadion: 10.746 tilskuere.

Mål: 1-0 Magnus Wolff Eikrem (33), 1-1 Sverre Nypan (59), 1-2 Ole Sæter (76), 2-2 Halldor Stenevik (79).

Dommer: Ola Hobber Nilsen.

Gult kort: Emil Breivik, Mathias Fjørtoft Løvik, Molde, Edvard Tagseth, Adrian Pereira, Rosenborg.

Molde (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Isak Amundsen (Eirik Haugan fra 86.), Casper Øyvann, Anders Hagelskjær – Halldor Stenevik, Kristoffer Haugen (Mathias Fjørtoft Løvik fra 19.) – Eirik Hestad (Sondre Granaas fra 86.), Emil Breivik (Alwande Roaldsøy fra 60.), Kristian Eriksen – Magnus Wolff Eikrem (Aaron Samuel fra 60.), Fredrik Gulbrandsen.

Rosenborg (4-3-3): Sander Tangvik – Erlend Dahl Reitan, Markus Henriksen, Ulrik Yttergård Jenssen, Adrian Pereira – Edvard Tagseth, Ole Selnæs, Sverre Nypan – Marius Broholm, Ole Sæter, Jesper Reitan-Sunde (Jayden Nelson fra 72.).

Spilles søndag: Kristiansund – Bodø/Glimt, HamKam – Haugesund, KFUM Oslo – Fredrikstad, Sandefjord – Sarpsborg, Strømsgodset – Viking, Tromsø – Odd, Lillestrøm – Brann.