Molde forspilte seierssjansen mot FFK: – Vi kan ikke tenke på Bodø

Molde fikk muligheten til å knappe inn på serieledelsen til Bodø/Glimt, men måtte nøye seg med ett poeng og spilte 0-0 mot Fredrikstad i Eliteserien lørdag.

Sist lagene møttes på øverste nivå i Norge, i 2012, endte sesongen med nedrykk for Fredrikstad og seriegull til Molde. Før lørdagens oppgjør i plankebyen skilte det derimot bare fem poeng mellom lagene.

Molde kom til kamp som favoritt og tok etter hvert kommandoen i kampen, men slet med å spille seg gjennom Fredrikstads kompakte forsvar.

Molde kom til større muligheter etter pause, men hjemmelagets eminente keeper Jonathan Fischer sto i veien når Molde klarte å få skuddene sine på mål.

En skuffende kamp for Molde totalt sett, men etter Bodø/Glimts tap for Sandefjord lørdag, er moldenserne bittelitt nærmere gullrivalen på tabellen.

Magnus Wolf Eikrem var mer opptatt av lagets prestasjon etter kampen, i intervju med TV 2.

– Akkurat nå er det skuffende. Vi burde nok ha scoret et par mål. 0-0 i dag, vi får ta med oss det og jobbe mot neste helg, sa Eikrem, før han avbrøt et påfølgende spørsmål om serieleder Bodø/Glimt:

– Vi kan fortsatt ikke tenke på Bodø og alle andre, vi må gjøre det selv og da må vi vinne sånne kamper som det her, konkluderte Eikrem.

Anspente minutter

FFK fikk en fantastisk åpning på sin første sesong på øverste nivå i Norge siden 2012, men i de siste kampene har det gått tråere. Før kampen mot Molde hadde østfoldingene to uavgjort og to tap på sine fire siste kamper.

I to av kampene fikk FFK tidlig utvisning og måtte spille med ti mann store deler av kampen, men mot Molde var hjemmelaget langt mer disiplinerte fra start.

Etter 25 minutter uten særlig store høydepunkter fikk Molde to sjanser på rappen. Først da FFK-keeper Jonathan Fischer måtte ut til 16-meteren for å avverge da Eriksen var på vei gjennom og så like etter da Emil Breivik skjøt like utenfor fra god posisjon.

Like etterpå smalt det fra Fredrikstad-kaptein Júliús Magnússon, som fikk kjempetreff på volley, men Molde-keeper Albert Posiadala i full strekk fikk dyttet ballen unna.

Like langt

Bortsett fra de få, men henholdsrike minuttene like før halvtimen var spilt, skjedde det fint lite før pause og lagene gikk målløse til pause.

Molde fikk en stor dobbeltsjanse etter 52 minutter, men Fischer reddet et farlig forsøk fra Martin Linnes og var heldig med at Breivik ikke klarte å sette returen på mål.

Oscar Aga kunne fort sørget for FFK-ledelse etter 70 minutter, men spissen fikk ikke avsluttet før Moldes Valdemar Lund fikk taklet ballen unna i siste liten.

Dermed endte det med poengdeling.

---

Eliteserien, runde 14

Fredrikstad – Molde 0-0 (0-0)

Fredrikstad stadion, 9115 tilskuere.

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Maï Traoré, Fredrikstad, Kristian Eriksen, Eirik Haugan, Molde.

Fredrikstad (3-4-2-1): Jonathan Fischer – Maxwell Woledzi, Sigurd Kvile, Brage Skaret (Philip Aukland fra 84.) – Simen Rafn, Patrick Metcalfe, Júliús Magnússon, Stian Stray Molde – Sondre Sørløkk (Henrik Kjelsrud Johansen fra 84.), Oscar Aga (Brandur Hendriksson fra 90.) – Maï Traoré (Ludvig Begby fra 79.).

Molde (3-2-3-2): Albert Posiadala – Eirik Haugan, Casper Øyvann, Anders Hagelskjær (Valdemar Lund fra 65.) – Martin Linnes, Mathias Fjørtoft Løvik (Kristoffer Haugen fra 87.) – Eirik Hestad (Halldor Stenevik fra 65.), Mats Møller Dæhli (Alwande Roaldsøy fra 45.), Emil Breivik – Kristian Eriksen, Magnus Wolff Eikrem (Aaron Samuel fra 79.).

Runde 14: Fredrikstad – Molde 0-0, Lillestrøm – Strømsgodset 3-1, Odd – HamKam 1-2, Sandefjord – Bodø/Glimt 2-1, Viking – Kristiansund 2-0.